Presentation CCX

Under hösten 2013 lanserade italienska Campagnolo, min hovleverantör av hjul och växelkomponenter sedan 15 år, ett antal nya produkter anpassade för cykelcross. Genomslaget på marknaden var mycket blygsamt, åtminstone här i Sverige, men det kan ju ändras. Först och främst måste cyklister förstås känna till och i förlängningen också känna för. Annars väljer man väl inte italienska solskensprylar för det oförlåtande uppdraget att vända svenskt gräs i november? Eller?

I en bloggserie kallad Campagnolo CX (CCX) kommer jag att presentera samtliga ingående komponenter i en 11-delad grupp specad av Campagnolo för cykelcross. Det blir massor av bilder, verkliga vikter, granskande ögon och till slut ett rejält test så klart. Efter att snabbt ha tittat över alla delarna kan jag redan konstatera att jag och den italienska tillverkaren har olika idéer inom vissa områden, något som jag återkommer till i detalj längre fram.

Följande delar omfattas av testprojektet:

- Bakväxel: Campagnolo Chorus 11

- Framväxel: Campagnolo Chorus

- Bromsar: Campagnolo CX cantilever

- Vevparti: Campagnolo CX 11 carbon

- Spakar: Campagnolo Chorus 11

- Hjul: Campagnolo Scirocco 35 CX

Bloggserien presenteras här på huvudsidan men all information kommer också löpande att samlas under en ny flik i menyn ovan till höger så att ni enkelt kan hitta och gotta er i materialet när som helst.

Innan vi startar, ett tack till fabriken i Vicenza och gänget där som fattat att cykelcross är värt att satsa på i produktportföljen. Och sluta för guds skull inte att uppträda i vita läderlofers och högklackat på tävlingarna. Fordrade gummistövlar gör ingen italienare med självaktning rättvisa.

Nu kör vi, först ut är bakväxeln!